20240929

Bijzonderheden...

Dubbel... Twice.

Basis

Omschrijving Waarde
Biertype Dubbel
Bron recept Hobbybrouwen forum
Brouwdatum 24 september 2024
Datum bottelen 19 oktober 2024
Drinken vanaf februari 2025
Aantal liters (vergistingsfles) 8
Alcohol 7
Berekende kleur N.t.b.
Berekende bitterheid N.t.b.

Water

Omschrijving Waarde
Brouwwater / Maischwater 14,7 liter
Maischdikte N.t.b.
Watertype Deventer diep
Toevoegingen water Twee kleine espressolepels citroenzuur en één kleine  espressolepel gips.

Mout





Moutnaam Kleur
Massa Stort %
Pilsmout 3 ebc 2035 gr 61 %
Munich 11-20 ebc 1122 gr 33 %
Cara Munich 81-100 ebc 150 gr 5 %
Chocolate wheat 800-1000 ebc 37 gr 1 %

Maischen

Stap nr Temperatuur Rusttijd
1 67°C 67 minuten
  • SG na maischen: 14 Bx (1.054)
  • Hoeveelheid wort: 13 liter

Koken en toevoegingen



Hopnaam % Alfazuur Massa Toegevoegd na...
Cascade ? 20 gram 0 minuten
  Donkere basterdsuiker nvt 291 gram 45 minuten
  • Kooktijd: 80 minuten
  • SG na koken: 16,2 Bx (1.072)
  • Hoeveelheid wort: 11,8 liter
  • Wort in fles: 8 liter

Vergisten

Omschrijving Waarde
Gist soort Safbrew T-33
Hoofdvergisting 17 dagen op 22,5°C
Cold crash 3 dagen op 3°C
Hergisting XXXX dagen op 22 °C ?)

Verloop vergisting



Peilmoment Seconden per blub...
30-09 06:30 1
30-09 17:00 1,1
1-10 07:00 47
  • SG na vergisten: 9,4 Bx

Bottelen

Omschrijving Waarde
Volume per flesjes 30cl
Hoeveel flesjes 25
Bottelsuiker per flesje 4gr/lt

Proefnotities

Nader te bepalen...